Főoldal Fogyasztás Sötétzöld Őrszem Nyomkereső Zöldtech Fotóriport Kapcsolat
Programajánló
•   2016. január 13 - Ember és Természet Kollégium    tovább >>
•   2016. január 9-10 - Túlélő túra az Úz völgyébe    tovább >>
•   2015. december 4. - „Magyarok a világ nyolcezresein” - rendhagyó földrajzóra    tovább >>
•   2015. november 30. - Best 100 - nemzetközi fotópályázat    tovább >>
•   2015. október 17. - Járjuk be Erdővidéket! – honismereti túrasorozat (67.) Dénes István emléktúra 2015    tovább >>
•   2015. október 24. - Fogolyán Kristóf Teljesítménytúra    tovább >>
•   2015. október 14. - Az atomenergia – áldás vagy átok? - előadás    tovább >>
•   2015. október 8 - Egy rendhagyó nászút kerékpárral a világ körül-élménybeszámoló    tovább >>
•   2015. október 10 - VIII. Káposztavágás-vásár Szépvízen    tovább >>
•   2015. október 2-4. Egyeskő 60 teljesítménytúra    tovább >>

Még több>>  

Hírlevél
  Zöld szerda
     • Zöld szerda
  Csípős túró
     • Csípős túró
  Ajánló
     • Zöldportál - videó
     • Filmajánló
     • Könyvajánló
  Környezeti nevelés
     • Nevelés
     • Hangyasuli
  Természetvédelem
     • Védett területek
     • Biodiverzitás
  Pályázatok/Képzések
     • Engedélyeztetés
     • Képzés
     • Környezetvédelmi pályázatok
Hulladék átvevőhelyek >>
Szavazz
Te mit teszel azért, hogy óvd a környezetet?
Szavazás állása
 

 

Zöldtech

Európa Zöld Fővárosa 2012-ben Vitoria-Gasteiz

Stockholm és Hamburg után 2012-re a spanyolországi Vitoria-Gasteiz kapta meg a az Európa Zöld Városa címet. A Baszkföld második legnagyobb városa / 240 ezer lakos/ három évtized óta folytat ökokörnyezeti politikát a zöld övezetek bővítésével, gyalogos- és kerékpárutak sűrű hálózatával.

Szerző: energiacentrum


 

Európa legmodernebb vonata az Italo

98 %-ban újrafelhasználható anyagból készült Olaszország legkorszerűbb nagysebességű vonata. Az Italo a Milánó-Róma járaton ingyenes Wi-Fi kapcsolatot és 39 fős mozitermet is kínál majd utasainak a legújabb mozipremierekkel, de lesz mobiltelefon-mentes úgynevezett relax-utastér is.

Szerző: Greenfo


 

Egy Hungarikum a magyarság és a világ számára

A Sárvári család, több mint hat évtizede foglalkozik olyan burgonyafajták nemesítésével, amelyek a legnagyobb terméskiesést okozó betegségekkel szemben rezisztensek. Bár a burgonyát közel harminc féle vírusbetegség is támadhatja, mégis négy vírusbetegség (a PLRV, a PVY, a PVA, és a PVX és komplexei) okozzák, a burgonya leromlásából fakadó terméskiesésnek túlnyomó részét az egész világon.


 

Magyaroké a Green Oscar

Raisz Iván és Barta István találmánya, a metanol előállítása kommunális hulladékból nyerte meg a "Zöld Találmányok Nemzetközi Versenyét" Nürnbergben. A feltalálók világszervezete (IFIA) Nürnbergben a világ egyik legjelentősebb innovációs kiállítása (IENA) keretében megrendezte a "Zöld Találmányok Nemzetközi Versenyét". A több mint harminc országból bemutatott hétszázötven új műszaki alkotás közül Vedres András IFIA elnök vezette nemzetközi bíráló bizottság hatvan találmányt jutatott a döntőbe.

Szerző: Greenfo


 
Zöldszékely fotóblog

Óriási veszélyeket rejt az egzotikus növények telepítése

A külföldről behozott egzotikus növényfajok nemcsak csodálatos gyöngyszemei lehetnek a kerteknek, hanem számos kórokozó és kártevő is érkezhet a növényekkel együtt az ápolt területre. A különféle kórokozók nem állnak meg a kerteknél, hanem terjednek és Európa szerte pusztítanak. Szakemberek állítják, hogy az elmúlt tíz évben sokkal több kórokozóval kellett megküzdenie Angliának, mint az elmúlt 40-50 évben.

Szerző: Greenfo


 

A Greenpeace útjára indítja az új Szivárványharcost

Október 14-én indította útjára a Greenpeace a Rainbow Warrior „Szivárványharcos" nevű zászlóshajója harmadik generációját Németországban. A vitorlás fedélzetén a legkorszerűbb kommunikációs eszközök, két nagy teljesítményű motorcsónak, valamint helikopter leszállóhely található.

Szerző: Greenpeace


 

Bringás gondok Koppenhágában

Koppenhága utcáin nem az egyre több autós miatt aggódnak a helyi kerékpáros szervezetek, hanem attól, hogy az elmúlt években egyre többen ültek inkább biciklikre és csúcsidőben olyan tömeg kerekezik az utcákon, hogy az már ijesztő. A város biztonságát veszélyeztetik a dán kerékpárosok?

Szerző: Greenfo


 

A Nabucco gázvezeték továbbra is saját, rossz útját tapossa

A Fenntarthatóság Felé Egyesület (FFE) által készített és a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ), valamint a Közép-Kelet-Európai Bankfigyelő Hálózat (Bankfigyelő) által támogatott, napokban megjelent kiadvány sorra veszi a Nabucco gázvezeték által okozott előnyöket és hátrányokat. Mivel a hátrányokból sokkal több jutott az Európai Bizottság által is támogatott vezetéknek, ezért az anyag végkövetkeztetése egyértelmű: nincs szükség erre a projektre.

Szerző: Mtvsz


 

Viták kereszttüzében az óriáskamion

Németországban több mint 25 méter hosszú kamionokat próbálnak ki a forgalomban, a jövő tavasszal kezdődő vizsgálatban 400 darab országúti óriással tesztelik a Gigaliner (gigakamion) néven is ismert EuroCombi koncepciót.

Szerző: Greenfo


 

Bill Ford: Közlekedési dugók nélküli jövő

Bill Ford életét az autók határozzák meg -- dédapja Henry Ford, tehát szinte a hatalmas Ford autógyárban nőtt fel. Így amikor az autók környezetre gyakorolt hatása nyugtalanítja, csakúgy, mint a növekvő közlekedési dugók problémája, megéri odafigyelni rá. A jövő közlekedéséről alkotott víziójában szerepelnek az "okos utak", a még okosabb tömegközlekedés és persze a környezet-tudatosság.

Szerző: Fordította: Jambor Péter


 

Oldalak:      < Első > < Előző >   1    2    3   < 4 >   5   < Kövektező > < Utolsó >
 
Keresés:

 

 

HIRDETÉS


 
A ZöldportálrólA csapatKapcsolatJogi nyilatkozat                                     Copyright © 2018 Zöld SzékelyFöld Egyesület és DirectWEB. Minden jog fenntartva.