Főoldal Fogyasztás Sötétzöld Őrszem Nyomkereső Zöldtech Fotóriport Kapcsolat
Programajánló
•   2016. január 13 - Ember és Természet Kollégium    tovább >>
•   2016. január 9-10 - Túlélő túra az Úz völgyébe    tovább >>
•   2015. december 4. - „Magyarok a világ nyolcezresein” - rendhagyó földrajzóra    tovább >>
•   2015. november 30. - Best 100 - nemzetközi fotópályázat    tovább >>
•   2015. október 17. - Járjuk be Erdővidéket! – honismereti túrasorozat (67.) Dénes István emléktúra 2015    tovább >>
•   2015. október 24. - Fogolyán Kristóf Teljesítménytúra    tovább >>
•   2015. október 14. - Az atomenergia – áldás vagy átok? - előadás    tovább >>
•   2015. október 8 - Egy rendhagyó nászút kerékpárral a világ körül-élménybeszámoló    tovább >>
•   2015. október 10 - VIII. Káposztavágás-vásár Szépvízen    tovább >>
•   2015. október 2-4. Egyeskő 60 teljesítménytúra    tovább >>

Még több>>  

Hírlevél
  Zöld szerda
     • Zöld szerda
  Csípős túró
     • Csípős túró
  Ajánló
     • Zöldportál - videó
     • Filmajánló
     • Könyvajánló
  Környezeti nevelés
     • Nevelés
     • Hangyasuli
  Természetvédelem
     • Védett területek
     • Biodiverzitás
  Pályázatok/Képzések
     • Engedélyeztetés
     • Képzés
     • Környezetvédelmi pályázatok
Hulladék átvevőhelyek >>
Szavazz
Te mit teszel azért, hogy óvd a környezetet?
Szavazás állása
 

 

A Zöldportálról

A portál számos tekintetben hoz újat, különbözik a megszokott hírportáloktól, leginkább abban, hogy olyanok írják, szerkesztik, akik a témával foglalkoznak, innen is ered a portál jelmondata: Tettek és szavak.

Még az elején leszögeznénk, hogy nem célunk versenyezni más hírportálokkal, egyrészt mert önkéntes csapatunk nem is tudná felvenni ezekkel a versenyt, másrészt mert kizárólag környezetvédelemmel, illetve a turizmus témakörével kívánunk foglalkozni.

De vegyük sorra, hogy mit is tűz ki maga elé a portált szerkesztő kis csapat, melyek a fő irányvonalak.

 

Környezetvédelem erősítése, népszerűsítése:

Fontos, hogy minél több témához kapcsolódó írás, információ jelenjen meg, késztesse cselekvésre az embereket, hiszen ha valóban változtatni szeretnénk, akkor tömegek kell másképp gondolkodjanak. Örvendetes módon a médiában ezidáig is kiemelt helyet kapott a környezetvédelem, azonban ha még több zöld hírt kívánunk népszerűsíteni, akkor már korlátokba ütközünk, ezért szükséges a szakosodás.

 

Együttműködés erősítése:

Régiónkban közel 30 olyan civil szervezet működik, amelynek tevékenysége a környezetvédelemhez kapcsolódik. Szeretnénk, hogy a Zöldportál kezdeményezéssel elérhetővé tudjuk tenni egymás tevékenységét, hiszen a mindennapok rohanásában sokszor azt sem tudjuk, hogy az egyazon településen működő szervezet épp mivel foglalkozik. Az együttműködések erősítésével sikerül hatékonyabbá tenni az egyéni munkát is, hiszen a tapasztalatok kölcsönös megosztásával hatékonyabban lehet majd hasonló programokat megvalósítani.

A civil szervezetek mellett számos olyan állami intézmény is van, amely környezetvédelemhez kapcsolódó hasznos munkát végez. Célunk az itt felgyülemlő közérdekű információk minél szélesebb körhöz való eljuttatása (pl. erdészet, környezetvédelmi ügynökség).

 

Hiteles, zöld tájékoztatás:

A környezetvédelemben tevékenykedők másképp látják a dolgokat, mint a „külsősök", ezért az itt megjelenő cikkek is alkalmanként más színezetben fognak megjelenni, mint más helyeken. Mindenképpen az objektivitásra törekszünk, de természetesen a környezetvédelem szemszögéből közelítjük meg az eseményeket.

 

Saját anyagok:

A civil szervezetek tevékenységeik során számtalan hasznos cikket, írást jelentetnek meg, azonban legtöbbször ezek az információk csak egy jelentésben, esetenként egy nem annyira hozzáférhető kiadványban jelennek meg, szinte mondhatni, hogy elvesznek. Digitális világunkban elengedhetetlen ezeknek az információknak a megosztása. A portál tartalmát egyrészt a csapatunk által írt cikkek, tudósítások fogják képezni, másrészt olyan információk, melyek különböző környezetvédelmei szervezetek munkája során keletkeztek, természetesen azok előzetes beleegyezésével.

 

Kulturált környezet:

Egyre erőteljesebbek az elmúlt időszakban a különböző portálokon a trágár hangnemű, agresszív hozzászólások. Egyet még az elején megígérhetünk, ilyen nem lesz a Zöldportálon. Célunk, hogy minél többen kerüljenek kapcsolatba a környezetvédelemmel, adott témák kapcsán fejezzék ki véleményüket, fogalmazzanak meg építő jellegű javaslatokat. Nem szeretnénk azonban, hogy különböző álnevek mögé búja szidalmazzunk kezdeményezéseket, személyeket. Ne legyen félreértés: lehetőség van egy program kapcsán elégedetlenségünket kifejezni, azonban ezt megfelelő hangnemben kell megtenni. Egyúttal próbáljunk meg javaslatokat megfogalmazni, hogy hogyan lehet az adott helyzeten javítani, és ne csak a negatív oldalt hangoztassuk szüntelen. A folyamatosabb működés érdekében a hozzászólások moderálás nélkül fognak a portálra felkerülni, azonban a lehető legrövidebb idő alatt ezeket átnézzük, és abban az esetben, ha nem odaillő hangnemet, szavakat tartalmaz, töröljük.

 

Reklámok:

A portálok működésüket részben vagy egészen a reklámokból igyekszenek fenntartani. A Zöldportál csapata (talán civil betegség miatt) önkéntesen dolgozik, és ezzel ki tud lépni a kényszer alól, hogy reklámozni vágyók után kutasson, és emiatt valamilyen szinten alárendelje ennek a portál arculatát, üzenetét. A legjobb példa Verespatak: számtalan média elítéli a beruházást, cikkeznek ellene, azonban amikor reklámról van szó, természetesen nem utasítják vissza a felajánlást. Nem korrekt ez így.

A stratégiák, elképzelések természetesen az idő folyamán változhatnak (pl. lehetnek olyan pályázatok, amelyek a portál fenntartását támogatják – pályáztató bannerjének kihelyezése), a zöldportálon ennek ellenére az egyedüli cégreklámok a partnerünk tevékenységéhez kapcsolódóak lesznek, 2011 szeptemberétől. A fennmaradt reklámfelületeket ingyenesen bocsájtjuk a régió civil szervezeteink rendelkezésére, alkalmi programjaik népszerűsítésére.

 
Keresés:

 

 

HIRDETÉS


 
A ZöldportálrólA csapatKapcsolatJogi nyilatkozat                                     Copyright © 2018 Zöld SzékelyFöld Egyesület és DirectWEB. Minden jog fenntartva.