Főoldal Fogyasztás Sötétzöld Őrszem Nyomkereső Zöldtech Fotóriport Kapcsolat
Programajánló
•   2016. január 13 - Ember és Természet Kollégium    tovább >>
•   2016. január 9-10 - Túlélő túra az Úz völgyébe    tovább >>
•   2015. december 4. - „Magyarok a világ nyolcezresein” - rendhagyó földrajzóra    tovább >>
•   2015. november 30. - Best 100 - nemzetközi fotópályázat    tovább >>
•   2015. október 17. - Járjuk be Erdővidéket! – honismereti túrasorozat (67.) Dénes István emléktúra 2015    tovább >>
•   2015. október 24. - Fogolyán Kristóf Teljesítménytúra    tovább >>
•   2015. október 14. - Az atomenergia – áldás vagy átok? - előadás    tovább >>
•   2015. október 8 - Egy rendhagyó nászút kerékpárral a világ körül-élménybeszámoló    tovább >>
•   2015. október 10 - VIII. Káposztavágás-vásár Szépvízen    tovább >>
•   2015. október 2-4. Egyeskő 60 teljesítménytúra    tovább >>

Még több>>  

Hírlevél
  Zöld szerda
     • Zöld szerda
  Csípős túró
     • Csípős túró
  Ajánló
     • Zöldportál - videó
     • Filmajánló
     • Könyvajánló
  Környezeti nevelés
     • Nevelés
     • Hangyasuli
  Természetvédelem
     • Védett területek
     • Biodiverzitás
  Pályázatok/Képzések
     • Engedélyeztetés
     • Képzés
     • Környezetvédelmi pályázatok
Hulladék átvevőhelyek >>
Szavazz
Te mit teszel azért, hogy óvd a környezetet?
Szavazás állása
 

 

Környezetvédelmi pályázatok

A Márton Áron Gimnázium két csapata bizonyult a legjobbnak

Szerdán délután szakértő zsűri előtt védte meg tanulmányát négy Hargita megyei középiskola öt csapata, melyben városuk energiahatékonyságának növelésére kerestek lehetőségeket. A verseny tétje egy napelemes rendszer volt a nyertes iskola számára.

Szerző: Közlemény


 

A WWF kreatív design pályázata

A WWF és a Threadless ugyanis összefogott és egy kreatív pályázat keretében keresik a 2013-as év új dizájnját, amelynek mottója: Megóvni bolygónk élővilágát! Ebben a témakörben engedheti szabadjára fantáziáját a vállalkozó kedvű tervező, aki nem kell, hogy képzett művész legyen, hiszen már számtalan példát láttunk arra, hogy zseniális alkotások születnek az adott területen tapasztalatlan tehetségek keze nyomán. A győztes jutalma azonban nem csak a dicsőség lesz, hiszen a fődíj 1000 dollár, ezen felül pedig a tudat, hogy Ő is hozzájárul Földünk megmentéséhez.

Szerző: WWF Magyarország


 

Az egri platán az Év Fája Magyarországon

Az Év Fája Verseny 2012-es díjátadóján több fát is megajándékozott az Ökotárs Alapítvány november 30-án, a budapesti Erzsébet téren. A döntős fák mellett ugyanis az egyik Erzsébet téri fa is jelképes ajándékot kapott: télire színes fonalakból kötött ruhába öltöztették a "gerillakötők". Az alapítvány az Év Fája versennyel és ezzel az akcióval szeretné felhívni a figyelmet a közvetlen környezetünkben és általában az épített környezetben élő fák fontosságára, mindennapi életünkben betöltött szerepére.

Szerző: Ökotárs Alapítvány


 

Tanulmányi verseny középiskolásoknak

Október 29-től már be lehet nevezni a Hargita Megyei Energiatakarékossági Közszolgálat által meghirdetett versenyre, amely a megye középiskolás diákjait hivatott megszólítani az energiahatékonyság témakörében.

Szerző: Spme


 

Újabb programokat támogat a Zöldszékely Alap

Szeptember végén járt le az a határidő, ameddig a közösségi kártya használói szavazhattak, hogy az előzőleg beérkezett 6 program közül melyek kerüljenek támogatásra. Igyekeztünk megteremteni az arányosságot a szavazás során, azaz minden szavazó 1 pontot kapott, ugyanakkor aki többször is szavazott a Merkúr Áruházban, az minden további szavazatra 0,3 pontot kapott.

Szerző: Csonta László


 

Tanulmányi verseny középiskolásoknak

Lezárult a Hargita Megye Tanácsának Energiatakarékossági Közszolgálata szervezésében indított tanulmányi verseny második fordulója. A 7 tagú szakmai zsűrinek a második fordulóra beküldött 12 dolgozatból az öt legjobbat kellett kiválasztania, a legjobb öt dolgozatot beküldő csapat ugyanis a december 12-i döntőn a zsűri előtt kell hogy megvédje dolgozatát.

Szerző: Közlemény


 

Ismertető tábla került a Köpeci szilhez

2011. október 31-én zárult le a szavazási időszak az Év Fája Romániában verseny keretében. Ennek eredményeként a köpeci, 300 éves mezei szilfaóriás nyerte az Év Fája Romániában versenyt. A győztes fa, akkor az elismerés mellet, egy 3000 lejes pénzjutalomban is részesült, amelyet a fa vagy környéke szépítésére, rendbe tételére ajánlott fel a Polgár-Társ Alapítvány.

Szerző: Darvas István


 

Fotókiállítás Kézdivásárhelyen

Október 29-én második állomásán nyílt meg a Zöld Nap Egyesület által szervezett fotópályázat kiállítása. A hétfői megnyitón Ráduly Attila a Zöld Nap Egyesület elnöke köszöntötte a jelenlévőket és ismertette a pályázati kiírás célját.

 

Szerző: Zöld Nap Egyesület


 

Turisztikai pályázatokat valósítottak meg a Súgó-barlangnál

A Gyilkostó Adventure Egyesület felújította a helyi turisztikai infrastruktúrát, tiroli kötélpályát épített ki, rendbe tette a a barlang környezetét, és felszereléseket vásárolt.

Szerző: Zöldportál információ


 

Szeptember 30-ig még lehet szavazni a közösségi programokra

A Zöld SzékelyFöld Egyesület szeptember elején tette közzé azokat a programokat amelyek a Zöldszékely Alap pályázati kiírására érkeztek. A közösségi kártya segítségével begyűlt összegekből egy, esetleg két program kerül támogatásra, amelyet a közösségi kártya használói dönthetnek el.

Szerző: Csonta László


 

Oldalak:      < Első > < Előző >   1   < 2 >   3    4    5    6    7   < Kövektező > < Utolsó >
 
Keresés:

 

 

HIRDETÉS


 
A ZöldportálrólA csapatKapcsolatJogi nyilatkozat                                     Copyright © 2018 Zöld SzékelyFöld Egyesület és DirectWEB. Minden jog fenntartva.